Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2013 22:22 - За политическата смрад, без заобикалки
Автор: slaveya66 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7651 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 26.01.2015 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мили читатели,

     С цялото ми уважение към вас, които споделяте истории в скромния блог.бг, ще си позволя да надраскам поредната безсмислена главоблъсканица, като предварително искам да се извиня на тези, които ще проявят интерес. Та тази главоблъсканица успя да ме извади от равновесие и да ме ядоса на мен самата. В този ред на мислене да споделя, че за така изказаното по-долу ме обвиниха в анархизъм, при това хора – мои близки, от които няма как да не заболи.
     Та! Аз съм човек, който много рядко гледа телевизия и не чете вестници. И все пак, като всеки средностатистически гражданин на нашето мило Отечество имам отношение към събитията в него, които, за да се усетят, е достатъчно само да дишаш и ядеш своя насъщен. Мисълта ми е, че няма начин да избягаш, да се скриеш от тях, колкото и да ти се иска. И за моите умозаключения не е необходима някаква специална строго секретна информация, която даже може да обърка и най-врящия в нашето време на деструктивни събитията. 
     Мои мили читатели, положението в България е повече от катастрофално. Като го разгледаш отвътре смърди и тази смрад се носи из въздуха и стига до всяко кътче на нашата многострадална планета. С други думи, цялата Земя “сега нази гледа”. Друг е въпросът до колко достойно може да се гледат тези родни картинки. Защо ли? Ами защото нашите скъпи избранници, подчертавам всичките, с нищо не доказват, че са хора и че имат човешко поведение. Те демонстрират дребнавите си душици пред цял свят и карат цял народ да се срамува от себе си. Та този същият електорат само се лаят красноречиво, плюят се един други и търсят това така изпразнено от съдържание понятие “вина” в противника. Скъпи “патриоти”, поставени там да решавате държавните дела, не смятате ли, че веднъж избрани, вие трябва да забравите, че сте противници и да обедините сили, да се разберете като човеци, а не да работите като животни, да ме простят последните, че ги убиждам по този начин. Скъпи парламентьори, не разбрахте ли, че така избраното правителство на г-н Орешарски е нелегитимно. Така оважаваният от мен г-н Станишев се съюзява с ДПС, но не го прибира в редовете на своята партия. Да си го прибере викам аз, защото разликата е само привидна. Защо ли? Ами в това ДПС 50% били българи и останалите турци. В коя друга демократична държава има такова “животно” – партия, която защитава интереси на “етнически малцинства”. Питам аз – колко депутати турци има в другите парламентарни групи? Отговорът на този въпрос доказва, че ДПС е партия на етническа основа, а българите в нея обслужват “нечии интереси” – досетете се чии и за това им се реваншират яко. Нима турците са 18% в България, колкото са депутатите на ДПС в парламента? И тези хора в момента са управляващи, на важни постове в държавата. За разлика от повечето граждани “българи”, които, къде в знак на протест, къде защото ги мързи или защото не разбират от такива работи, просто не отиват да гласуват, тези български турци, явно по-манипулируеми, като по татово време, леви, десни, единодушно отиват до урните и гласуват за своята майка-кърмилница – ДПС, за да дигнат процента на българските турци в парламента. И успяват. А чии интереси защитават тези 18% депутати – на целия български народ, на българските турци или нечии чужди интереси, а защо не и на БСП?! Оставам всеки да си отговори сам. Само ще кажа, че такава партия не само не обединява, а разединява българския народ. А нима това не е управление на малцинството?
     И действителността го доказва. Именно съществуването на ДПС роди Волен Сидеров и ПП “АТАКА”. Тя просто е огледало на ДПС – пълна протидоположност. Ако нямаше ДПС, нямаше да има и ПП “Атака”. 
     Нямам нищо против българските турци. Нищо против. Просто приобщаването им е факт, а обединението на страната по никакъв начин не преминава през съществуването на партия на етнически принцип. Толкова за управлението на БСП и ДПС, така единодушни в своите редици, особено при гласуването. С пълно мнозинство във вземаните решения, сътворени от конюнктурни “книжни плъхове”, забравили кой ги е създал и без всякаква представа за реалността в страната и света.
     Затова правителството на г-н Орешарски е бита карта. Управляващите си позволиха с лека ръка да неглижират гласовете на най-многобройната партия в парламента – ГЕРБ. Тя просто е АУТ, а хората, които представя нямат защита. Нямат глас. ГЕРБ го предизвикаха без да искат, като постоянно търсеха справедливост – да докажат “вина”. Е няма такова понятие – повтарям.



Тагове:   ДПС,   БСП,   атака,   ГЕРБ,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Питате?! Ето въпроса и отговора: 10:36
05.09.2013 11:00
1Л В коя друга демократична държава има такова “животно” – партия, която защитава интереси на “етнически малцинства”.

В БЪЛГАРИЯ ИМА ОСЕМ РОМСКИ- САМО ОТ ЦИГАНИ ПАРТИИ, А ВИЕ НЕ ГИ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ И НЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТЕ УЧАСТВАТ КОЛЕКТИВНО, КАТО ПЛАТЕНИ ИЗБИРАТЕЛИ ... НА ВАШАТА ПАРТИЯ ...

2. г-н Станишев се съюзява с ДПС, но не го прибира в редовете на своята партия.
СТАНИШЕВ НЕ СЕ СЪюЗЯВА, А ПРАВИ КОАЛИЦИЯ С ПАРТИЯ ДПС ПРАТЕНА Е НС ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ОКАЗВА СЕ, ЧЕ СТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНВАЛИД И ОЩЕ:

3. ПАРТИЯТА ЗА КПОЯТО ГЛАСУВАХ Е ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА, НО.. ТАКАВА Е ПОВЕЛЯТА НА КОНСТИТУЦИЯТА...

ДЕМОКРАЦИЯТА Е СЪСТЕЗАНИЕ НА ИДЕИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ИЗБОРИ РЕШАВАТ, КОЙ ДА УПРАВЛЯВА ...ПОМИСЛЕТЕ, КАК ДА ПРЕДСТАВИТЕ ПАРТИЯТА, НА КОЯТО СИМПАТИЗИРАТЕ... ЗА ДА НЕ СТЕ ДЕМОКРАТ- ИНВАЛИД КОЕТО Е СМРАД ЗА ВАС

ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ НА ДРУГИ ТЕМИ!!
цитирай
2. slaveya66 - Простете ме, zav12929. Предупр...
05.09.2013 12:30
Простете ме, zav12929. Предупредих, че не съм компетентна и съм съгласна, че съм инвалид, какъвто си изберете инвалид - социален, здравен и т.н., но няма партия, която да защитава правата на инвалидите, въпреки че и те са малцинство, нали?! Нямам моя партия, както Вие казвате, но упражних правото си на глас и гласувах за партия, която е в парламента. Съвсем не съм съгласна, че демокрацията е състезание на идеи. Хората съвсем не се хранят от идеи и идеите не създават блага. Това го прави обществото и порядките в държавата са нещо различно от идеите. Според мен демокрацията е превръщане на определена идеология в действителност, но както и да е и още нещо - тя е власт на мнозинството и за разлика от диктатурата и тоталитаризма дава право на лична свобода на мисленето и действието - дава право на избор.
Ромските партии, те не са в парламента и не управляват мнозинството.
Признавам си грешката съюз и коалиция - сдружение, са различни неща, и все пак определям грешката си за малка, в сравнение с липсата на граматическата култура, която показва написаното от Вас.

Човек е разбран и неразбран, обещавам повече да не говоря за политика. Явно не съм компетентна, но как да съм, като не мога да се занимавам само с това.
цитирай
3. toxic - "обещавам повече да не говоря за политика"
05.09.2013 12:44
Г-жо, обещайте да не говорите за политика с блогъра zaw12929. Той смята, че Пеевски е назначение на Б.Б. и при рязко събуждане може да падне от парапета :)
цитирай
4. slaveya66 - Няма от къде да го знам, toxic! Ще се ...
05.09.2013 13:18
Няма от къде да го знам, toxic! Ще се отракам постепенно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slaveya66
Категория: Лични дневници
Прочетен: 75154
Постинги: 41
Коментари: 19
Гласове: 179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930