Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 18:23 - За началото и края
Автор: slaveya66 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1259 Коментари: 2 Гласове:
3



 Мили блогъри,

 

Само преди три дни не знаех дали ще доживея да се събудя сутринта без аларма и да не скачам за работа. МММ, Дааа... Приключих успешно служебните си задължения за 2013-та година. Няма защо да обяснявам колко съм доволна. Как защо? Нали човекът е такъв, защото се труди! Но при мен се получава обратното. Аз съм човек когато почивам. Обожавам да планувам отпуската си. И ето – още 16 дена до новата година. Това е края на една година и началото на друга. Основна цел на последните дни от старата година е да надникна в моята нова година. Това го правя вече две поредни години и съм много доволна. Тази техника е на не безизвестния Робин Шарма (уважавам). Реших да го споделя, многоуважавани приятелчета и да пейстна.................: 7 новогодишни съвета от Робин Шарма

 УМЕНИЕ №1 НА СУПЕР УСПЕШНИТЕ ХОРА

Почти приключихме с 2013-та. На 1-ви януари 2014 ще получите чисто нови 365 дни. Един нов шанс. Да създадете най-добрата година от живота си досега. Повечето ще пропилеят тази възможност и ще изхабят новата година също като предишната. Тъжно е. Но е истина. Но малцината ще се пробудят и ще направят 7 неща, които ще им гарантират, че през 2014 ще изживеят най-незабравимите дванадесет месеца от досегашния си живот. Искате ли да сте един от късметлиите? Ето какво трябва да сторите:

Стъпка №1: Оценете 2013-та. Разкажете в писмен вид кое от изминалата година свършихте нелошо, а още по-важно - в кои области бихте могли да се подобрите. Също така, направете списък от всичките си постижения и победи, за които успеете да се сетите. Съставете си ясна картина за това как сте се представили.

Стъпка №2: Изберете си девиз. Измислете си нещо като мото за 2014-та. Може да е нещо като “Годината на финансовата свобода”, или “Годината на големия успех в работата”, или пък “Годината на безстрашието”. Но имайте собствен девиз и то на хартия, така че да можете да си го припомняте отново и отново всяка седмица.

Стъпка №3: Създайте си мисия. Следващата стъпка е да напишете с няколко изречения вашата мисия и тя да стане част от този документ. Яснотата предшества майсторството, така че колкото по-ясно опишете вашия връх за покоряване през 2014-та, толкова по-фокусирани ще можете да сте. И ще постигнете най-положителните резултати.

Стъпка №4: Списък с големите ви 5. Сега трябва да си зададете този самонасочващ въпрос: “Кои 5 неща трябва да се случат между днешния ден и 31-ви декември 2014-та, така че това да е била най-успешната година в живота ми?”. Опишете възможно най-просто и ясно тези 5 цели в същия този документ.

Стъпка №5: Съгласувайте Голямата петорка. Сега разпределете своите 5 големи цели по тримесечия. Определете си по 5 основни цели за първото, второто, третото и четвъртото тримесечие на 2014-та - така че да си подсигурите изпълнението на Големите 5. Всяка седмица преглеждайте този списък отново и отново. Ако наистина искате да спечелите - размишлявайте върху тези цели ежедневно. Превърнете тези стратегически цели в единствения фокус на вашия живот.

Стъпка №6: Префокусирайте се всяка сутрин. На живота работата му е да ви разсейва и да отвлича вниманието ви. Вашата работа пък е да останете фокусиран като лазарен лъч върху най-важното. Отделяйте всяка сутрин по 15-на минути, за да преосмислите целите си, да визуализирате най-правилните си ходове и да планирате деня си така, че да бъде продуктивен и изпълнен със страст и забавление.

Стъпка №7: Отдайте се на учене. Умение №1 на супер успелите хора е, че те се учат неуморно. Докато другите си губят времето в сайтове със съмнителна стойност или гледат тъпи шоу-програми по телевизията, те слушат аудио уроци, изучават книги за лидерството и за успеха и всъщност си създават един богат, красив и смислен живот. Преминавайки през всеки един ден от 2014, намерете време да заредите мозъка си с идеи как да се  усъвършенствате и как да дадете най-доброто от себе си. Нищо не е по-важно от това! И не забравяйте, че само една идея може да промени изцяло начина, по който протича живота ви!

 

Толкова от мен за днес. Сега мисля да седна и да документирам на лист хартия тези седем стъпки. Съветвам Ви и Вие да го направите и да ги обръщате през ден два, когато имате време за размисъл. Ефектът е наистина вероятен. Превръща хаотичния ум в подчинена на човека машина. Тези “седем” за мен се превърнаха в това, което е компасът за капитана на кораб в открито море.

На слука!

 



Тагове:   Началото,   2013,   края,   2014,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. etyna - Успех!
15.12.2013 18:52
В дефинирането и в следването на целите ти и удовлетворение след постигането им!
цитирай
2. slaveya66 - Благодаря,
17.12.2013 18:31
Ети, два дни ги мъдрувам. Наистина имам нужда от успех.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slaveya66
Категория: Лични дневници
Прочетен: 75320
Постинги: 41
Коментари: 19
Гласове: 179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930