Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2021 22:20 - За писането на съдби и ритуалите
Автор: slaveya66 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1466 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 17.07.2021 08:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравейте блогъри, в страхотно настроение съм. Вие нали ме познавате - страхотна съм. Това го знаете. И понеже имам време, реших да драсна равносметка. Та до къде стигнах? До писането на съдби и ритуалите! Ще е полезно и за младото поколение. 

През края на 80-те и началото на 90-те, не ми се прави справка за точното време, в сп. “Паралели” или във в-к “Работническо дело” имаше един Жулиен и някои други като него, дето за пари ти правеха хороскоп, а при по-голяма сума и съдба. Името може и да бъркам, а фамилията му - не помня. Естествено, събрах парите и реших да се пробвам. Човекът не искаше много, освен вечер по едно и  също време да се концентрирам върху моя и негова снимка. Имаше и някои други ритуали, които не бяха по-страшни от ритуал с цигара или чашка ракия със салатка за сънотворно. После дочух, че го тикнали в затвора. Пак по това време ходех и на курс по ювенология при г-н Гешанов, бивш психолог на космонавтите, който също ме учеше отново на ритуали, но здравословни, като приготвяне на жива вода, ювенологични комплекси и бол такива работи. Жена му беше около 50-те и имаше дете на 3-4 годинки, а той беше 20-тина годинки повече. Сега тази жена се подвизава в МЗ и “се бори” за свят без тютюнев дим. Без коментар. Но за тази зависимост, друг път. Нито курса завърших, нито се уредих със съдба. Защо ли? Ей тук идва интересното: Вкараха ме в психиатрия без мое желание, вързаха ме с каиши за леглото и ми нахакаха инжекция, за да се успокоя. Естествено реших, че е по-безопасно да се подчиня. Нямаше как. Първото, което ми каза професорът на четвърти километър беше: Славея ти си с параноя. Осъществявала си някакви телепатични контакти всяка вечер. Последваха 8 мозъчни електрошока през ден с пълна упойка и какви ли не психофармака без всякакъв ефект. По-добре не станах. Бях прекъснала следването си по медицина. Твърдеше се, че вземе ли медикът патоанатомията завършването на медицина е в кърпа вързано. Та взех си изпита по патоанатомия с 4, остана ми само един изпит и реших, че трябва да се погрижа за моя гинекологичен статус. Исках да ставам майка, въпреки че женихът го нямаше още, а имах гинекологичен проблем. Но както винаги, тръгнех ли да търся гинеколог, се озовавах в психиатричен кабинет. Това акне, себорея и хирзутизъм било нормално да го имаш на 24 години, според нашите лекари, а мен това ми беше голям проблем. Цялата заплата на баща ми отиваше за електроепилация и кожни доктори, а тя беше една от най-добрите за времето си. Странно ми беше как мои колеги работеха по нощите, даваха дежурства в тежки отделения, взимаха си изпитите отлично, без да се нервират и запазваха самообладание, а аз трябваше да кълва като последния хашлак по 3 пъти тези тухли, защото не знаех как да помня. Чудех се и на тия активисти, дето вършеха всичко друго, но не и да учат и пак си взимаха изпитите с отличен. Наливаха ли им го в главите, не знам, но аз повече от 4-5 на изпит не взимах. Аз, която написах на входно ниво 32 страници по биология и 34 страници по химия, се тормозех за всеки изпит при положение, че съм чела, а те дори не се притесняваха. На тях им беше дадено “с боже”. Мисля да спирам. Друг път ще пиша за влизането ми медицина.  



Гласувай:
2



1. barin - Здравей, slaveya66. Мисля, че в...
24.06.2021 09:23
Здравей, slaveya66. Мисля, че всеки с действията си пише съдбата. Въпросът е по-рано да го осъзнае, защото в някои случаи няма втори шанс. Що се отнася до равносметката- добре е човек да си прави, за да види какво е свършил. Аз лично около 21-25 декември я правя веднъж- годишна равносметка. Обикновено съм позитивно настроен и гледам да изкарам годината "много добра" или "сравнително добра"
Поздрави!
цитирай
2. slaveya66 - Здравей barin.
25.06.2021 21:40
Благодаря за коментара. Съгласна съм до някъде с теб. Защо?! защото, за да пише човек съдбата си са необходими знания и умения, на които в училище не учат. Напоследък са много модерни курсове и дори университети за личностно развитие. Някои го мислят за излишно, но повярвай ми не е така. За съжаление, без тези познания в даден момент човек се оказва, че е нечия прибавка, оръжие в нечии ръце или на нечия кауза, без да подозира. Например участие в секта, наркотична или друга зависимост и т.н. Темата е дълга. И когато пишеш съдбата си ти пожелавам в един момент да не се окаже, че си писал нечия чужда съдба. Погледнах блога ти. Признавам си, по история съм боса, въпреки че имах залитане в 9-ти клас да запиша история в университета. Да познаваш историята е богатство и то голямо, интересно. Уважавам, но както казват студентите медици в 5-ти курс - "няма го в конспекта". Колкото до годишната равносметка, не мислете, че не си правя такава. Нещо повече, правя и целеполагане за следващата година, и то по специална система. Препоръчвам Робин Шарма, Антъни Робинс, Университет "Майндвали".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slaveya66
Категория: Лични дневници
Прочетен: 74883
Постинги: 41
Коментари: 19
Гласове: 179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031